نحوه اجرای سیمان کار

امروزه نمای سیمانی در کشور ما طرفداران بسیار زیادی پیداکرده  است به طوری که به دلیل مقاومت بالاو قیمت مناسب نسبت به نماهای سنگی و آجری و شیشه ایی و کامپوزیت و… برخی افراد ترجیح میدهند از سیمانکاری نما در ساختمان آنها استفاده شود با سیمانکاری نما ساختمان میتوان انواع طرح ها و کدل های مختلف را روی نما اجرا کرد به طوری که رنگ ها و طرح های متفاوتی هم داشته باشند بسته به نوع و طرح و رنگ سیمانکاری نمای ساختمان به مدل های نمای گلنگی – نمای شسته – نمای کمچه ایی – نمای تگری – نمای رومی و .. تقسیم بندی میشوند که این نام ها بسته به مواد و مصالح مصرفی و روش اجرا و طرح و رنگ نماهایی که سیمانکاری میشود اختصاص داده شده است. متریال سیمان یکی از رایج‌ترین و پرکاربردترین مصالح ساختمانی بوده که همواره معرف حضور اکثریت است و وقتی به صورت درست به کار برود، مقاومترین سازه‌ها را ایجاد می‌کند.سیمان کاری یکی از فرآیندهای خدماتی ساخت و ساز بوده که معمولا در فضاهای داخلی و خارجی صورت گرفته و بسته به شرایط و محیط کار در اشکال و اهداف مختلف اجرا می‌شود.

سیمانکاری دیوارسیمان کاری حیاط – سیمان کاری نمای داخلی و بیرونی – سیمان کاری ویلا و یا حتی سیمان کاری برج دارای مراحل مختلفی است که یک سیمان کار باید برای ایجاد زیبایی و نتیجه مطلوب همه آن ‌ها را انجام مدهد. اکثرا این مراحل به چند نوع تقسیم میشود که عبارتند از:

صاف کردن سطح کار ( زیرسازی )

در ابتدا قبل از اینکه سیمان کار بخواهد سطحی را سیمانکاری بکند باید ابتدا کاملاً آن را صاف کند و به قول معروف زیرسازی انجام دهد. این کار علاوه بر نتیجه بهتر باعث سرعت کار خواهد شد.

مرحله اول : زیرسازی

نما سیمانی

کروم بندی یا کروم کشی

این کار به ‌وسیله شاقول و ریسمان انجام می ‌شود. استادکار با این روش ضخامت اندود سیمان را یکدست انجام می ‌دهد. در نتیجه از شکم زدگی یا تورفتگی کار بعد از اتمام سیمان ‌کشی جلوگیری می ‌کند. برای کروم ‌بندی اول ریسمان را روی لبه دیوار آویزان کرده و سپس فاصله بین نخ و دیوار را با سیمان پر می‌ کنند. این کار را به فاصله دو متر دو متر انجام می ‌دهند تا کل دیوار تکمیل شود. سپس بین هر دو کروم را سیمان‌ کشی می ‌کنند.

مرحله دوم: کروم گزاری

روش تهیه ملات سیمانی

بعد از خشک شدن کروم‌ ها نوبت به سیمان‌ کشی می ‌رسد. برای این کار از ماسه نرم یا پودر سنگ، آب و سیمان استفاده می‌ شود. این کار را به دو روش دستی و ماشینی بسته به حجم کار انجام می‌ دهند. نسبت این مواد باید حتماً رعایت شود تا ملات خوبی به دست آید. معمولاً سه برابر سیمان، ماسه ریخته می ‌شود. اما مقدار آب با سیمان برابر است.

مرحله سوم: تهیه ملات

آسترکشی (لایه نازک سیمان کاری)

آستر کشی یا همان اسپریز یک لایه نازک سیمان است. سیمان کار این لایه را باید طوری روی دیوار اجرا مند تا تمامی درزها و سوراخ ها را را بپوشاند و سطحی صاف  و هموار ایجاد کند.

مرحله چهارم: اسپریز

اجرای سیمان کاری نما و سیمان کاری ویلا

لایه دوم سیمان یا لایه اصلی

بعد از آسترکشی نوبت به زدن لایه اصلی سیمان است که با توجه به کروم ‌ها باید در تمامی نقاط به‌ صورت یکسان زده شود تا نتیجه کار خوب باشد. در نهایت بعد از این کار لیسه کشی انجام می ‌شود تا سطحی یکدست و صاف با سیمان ایجاد گردد. معمولاً لیسه‌ کشی تنها برای نماهایی انجام می‌ شود که قرار است نمای اصلی سیمان باشد.

مرحله پنج: اجرای لایه اصلی

سیمانکاری ویلا با بهترین کیفیت همراه با 15 سال ضمانت

انواع نمای سیمانی 

نماهایی که با سیمان توسط استاد کار و سیمانکار درست می ‌شود , تنها شامل نمای سیمانی ساده نیست بلکه نماهای مختلفی می ‌توان با سیمان خلق کرد که در ادامه این مقاله ما فقط چند نوع از نمای سیمانی که میتوان به سبک های مختلف اجرا کرد را طریقه اجرا و ویژگی های هر نوع را به صورت جدا مورد بررسی قرار میدهیم.